Image

Resultatökning för Wallenstam

Bolag Wallenstam presenterar en ökning av resultatet för årets tredje kvartal, jämfört med motsvarande period förra året.
Publicerad den 7 November 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

* Hyresintäkterna för tredje kvartalet ökade med en procent till 383 miljoner kronor (378).
* Förvaltningsresultatet ökade med fem procent till 109 miljoner kronor (104).
* Värdeförändringar på fastigheter uppgår till 91 miljoner kronor (183) och på derivatinstrument till -124 miljoner kronor (-295).
* Resultat efter skatt ökar till 251 miljoner kronor (70) och vinst per aktie till 1,5 kronor (0,4).
- Vi påverkas positivt av det låga ränteläget och jag är övertygad om att detta på sikt kommer att bidra till lägre avkastningskrav på våra typer av fastigheter. Det låga ränteläget är en följd av den låga tillväxten i Sverige men i Stockholm och Göteborg, där vi har våra fastigheter, är tillväxten god. Vårt fokus att bygga, utveckla och förvalta fastigheter i attraktiva städer ger en bra grund för en fortsatt tillväxt i både resultat och fastighetsvärde, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige