Image
RED, med vd Ronald Rico i spetsen, köper mer mark inför en stor etablering i Bernstorp.
RED, med vd Ronald Rico i spetsen, köper mer mark inför en stor etablering i Bernstorp. Bild: RED

RED ökar inför ny stor etablering i Bernstorp

Transaktioner RED (Rico Estate Development) har ingått köpeavtal med Burlövs kommun avseende ett markområde om cirka 46 000 kvadratmeter vid Bernstorp. Anledningen är att man ingått avtal med en stor internationell aktör som planerar etablera sig på platsen.
Publicerad den 15 Februari 2022

RED har inkommit med en planändringsansökan till Burlövs kommun med en begäran om justering avseende detaljplanen i syfte att bereda plats för drygt 15 000 kvadratmeter byggrätter. RED bekräftar att bolaget ingått avtal med en stor internationell aktör som planerar etablera sig på hela den planerade byggrätten.
RED har i nära samarbete med Burlövs kommun skapat nya detaljplaner på området i syfte att stärka handelsdestinationen. Planändringen väntas kunna stå klar under Q1 2023 och etableringen av den nya detaljhandelskedjan har som ambition kunna slå upp portarna för allmänheten under Q1 2024. Varuhuset väntas kunna generera cirka 250 nya arbetstillfällen.
– Kort tid innan jul kunde vi offentliggöra Biltema nya satsning som ett kvitto för marknadens tilltro för Bernstorp. Vi har lyckats bygga ett varumärke och en destination där varje enskild butik spelat en central roll för utvecklingen, stor som liten. Den kommande utvecklingen kommer sätta Burlöv på kartan och markera en plats för hela Öresundsregionen. Vi har tillsammans med detaljhandelsaktörerna kunnat skapat Bernstorp och därmed ritat om handelskartan, säger Ronald Rico, vd på RED.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige