Image

Ramböll köper världsledande företag

Bolag Ramböll stärker sin position inom hållbar stadsplanering genom förvärvet av Atelier Dreiseitl, ett internationellt erkänt konsultföretag med kontor i Tyskland, Singapore och Beijing.
Publicerad den 2 Maj 2013

Med 80 anställda experter i Singapore, Beijing och Überlingen i södra Tyskland ligger Atelier Dreiseitl bakom flera av värdens mest innovativa vattenprojekt. Däribland Postdamer Platz i Berlin, vattenstrategi och utformning av den 60 hektar stora Bishan Ang Mo Kio Park i Singapore och vatten- och landskapsplanering i Tanjin Cultural Park nära Beijing. Innovativ användning av vatten i hållbara lösningar för städer är ett kännetecken för företaget.

Förvärvet av Atelier Dreiseitl stärker Rambölls ställning inom hållbara städer genom expertis i världsklass och stor geografisk räckvidd. Ramböll har länge varit väldigt involverade i utvecklingen av hållbara lösningar för de nordiska huvudstäderna. Idag är dessa städer globalt ledande inom hållbarhet och grön stadsutveckling.

– Det är en viktig del i vår strategi att använda den erfarenhet vi har med hållbar stadsutveckling i Norden för att nå en liknande ställning i några av de större städerna i världen, som exempelvis Beijing och Singapore. Ramböll och Atelier Dreiseitl kompletterar varandra väl och jag ser fram emot möjligheterna i vårt framtida samarbete, säger Jens-Peter Saul, CEO på Ramböll.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige