Image

Priserna på BRF fortsätter öka

Bostäder Den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna ökat med fem procent och villapriserna med en procent. Sett till senaste månaden har priserna på bostadsrätter ökat med fyra procent medan villapriserna är oförändrade.
Publicerad den 14 Oktober 2013

- Tittar vi på senaste tolv månaderna är det exceptionella prisökningsnivåer på bostadsrätter. Och det är i stort sett prisökningar över hela landet. Vi har fortfarande ett lägre utbud än i fjol i kombination med mycket stor efterfrågan. De bostadsrätter som kommer ut på marknaden säljs fort och många säljs även innan visning. Och vi kan se att det gjorts många fler bostadsaffärer senaste tremånadersperioden jämfört med samma period förra året, säger Peeter Pütsep , vd på Svensk Fastighetsförmedling.

- Det är större konkurrens om bostadsrätter än om villor och det är betydligt vanligare att en bostadsrätt är ett förstaboende. Det gör att det är snabbare omsättning på bostadsrätter än på villor och att priserna på bostadsrätter svänger mer. Samtidigt bor man längre i en villa än i en bostadsrätt vilket gör att det är lägre omsättningshastighet på villor. Därför följer villapriserna nödvändigtvis inte samma trend som bostadsrätterna, säger Peeter Pütsep.

Ämnen

Svensk Fastighetsförmedling på Branschguiden

Svensk Fastighetsförmedling har koll på kommersiella fastighetstransaktioner

Som en del av Sveriges största oberoende mäklarkedja ger vi våra kunder alla de fördelar som ett rikstäckande företag har i form av support och tillgänglighet. Vi har gedigen erfarenhet av kommersiella fastigheter och våra medarbetare är specialiserade inom sina respektive områden.

Funderar du på att köpa eller kommersiella fastigheter?

Om du har planer på att köpa eller sälja kommersiella fastigheter kan vi hjälpa dig med värderingen och vi diskuterar gärna en eventuell försäljning uta...

Läs mer om Svensk Fastighetsförmedling på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige