Image

Positiv värdeförändring - Norden näst bäst

RAPPORTER Enligt CB Richard Ellis senaste European Valuation Monitor steg marknadsvärdena för de mest attraktiva fastigheterna för första gången på tio kvartal. Norden är den mest framgångsrika regionen.
Publicerad den 30 Augusti 2010

Under andra kvartalet 2010 hade fastigheter i Europa exklusive Storbritannien, under den pågående cykeln, sin första positiva kapitalvärdesförändring, enligt CB Richard Ellis (CBRE) senaste European Valuation Monitor. Efter en nedgång de senaste nio kvartalen i följd noterades en kvartalstillväxt på 0,3 procent, med Norden och Frankrike i ledning.

Norden med Sverige i topp är den första Europeiska regionen exkl. Storbritannien som visat en positiv årlig tillväxt (0,2 procent) under den pågående cykeln. I andra europeiska regioner var tecken på stabilisering tydlig, där takten i kapitalvärdesnedgången avtog ytterligare efter förbättringarna under första kvartalet 2010. Kapitalvärdestillväxten i handelsfastigheter har visat bättre resultat än både industri- och kontorsfastigheter, i Europa, för samtliga kvartal det senaste året.

- Marknadsvärdena för de mest attraktiva fastigheterna har börjat stiga under första halvåret 2010. Orsaken till de höjda marknadsvärdena är den ökade efterfrågan på attraktiva lokaler i bra lägen. Generellt har uthyrningsläget förbättrats på hyresmarknaden samt att vakanserna bedöms pressas ned under 2010, säger Anders Almqvist, värderingschef på CB Richard Ellis.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige