Image

Peab tar över Annehem

BOLAG Peab innehar nu totalt 99,6 procent av rösterna och kapitalet i Annehem Fastigheter och avser att påkalla tvångsinlösen inom kort.
Publicerad den 25 Augusti 2009

Vid den förlängda acceptperiodens utgång den 19 augusti 2009 hade totalt 11 468 785 aktier lämnats in i erbjudandet, vilket motsvarar 92,7 procent av rösterna och kapitalet i Annehem Fastigheter.

Totalt uppgår Peabs innehav i Annehem Fastigheter till 12 318 785 aktier, vilket motsvarar 99,6 procent av rösterna och kapitalet i Annehem Fastigheter. Peab har inte förvärvat några aktier i Annehem Fastigheter utanför erbjudandet och äger därmed inte några aktier i Annehem Fastigheter förutom dem som lämnats in genom erbjudandet samt dem som innehades vid erbjudandets offentliggörande.

I och med detta avser Peab att som tidigare aviserat inom kort påkalla tvångsinlösen av kvarvarande aktier i Annehem Fastigheter. Aktien i Annehem Fastigheter avnoterades från NASDAQ OMX First North den 31 juli 2009. För dem som under den förlängda acceptperioden accepterat erbjudandet kommer redovisning av vederlag att ske i enlighet med vad som tidigare kommunicerats, det vill säga omkring den 1 september 2009.

Peabs årsstämma beslöt den 14 maj 2009 att ge styrelsen bemyndigande att under perioden fram till nästa årsstämma överlåta högst samtliga egna aktier som bolaget vid var tid innehar. Peabs styrelse har den 24 augusti 2009 med stöd av årsstämmans bemyndigande, beslutat om att överlåta 148 284 aktier av serie B till de aktieägare i Annehem Fastigheter som accepterat erbjudandet under förlängningen och som vederlag valt att erhålla aktier i Peab.

I enlighet med villkoren i erbjudandet skall Peab överlåta 0,6946 egna aktier av serie B för varje aktie i Annehem Fastigheter som Peab förvärvar. Efter överlåtelse uppgår Peabs innehav av egna aktier till 4 906 220 aktier av serie B motsvarande 1,7 procent av antalet registrerade aktier vilka uppgår till totalt 296 049 730.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige