Image

Peab lägger bud på Annehem

AFFÄRER Peab lämnar ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Annehem Fastigheter. Anledningen är att man ser potential i Annehems projektportfölj.
Publicerad den 17 April 2009

Peab erbjuder samtliga aktieägare i Annehem Fastigheter (noterat på First North) att, såsom betalning för varje aktie i Annehem Fastigheter, erhålla ett kontant vederlag om 21 kronor.

Budet är, enligt Peab, som mest värt 282 miljoner kronor. Peab äger redan 6,9 procent av aktierna i Annehem.

Redan nu har ägare med 61,5 procent av kapitalet och rösterna i Annehem har förbundit sig att acceptera budet.

Aktieägare i Peab motsvarande cirka 70 procent av rösterna har lämnat besked om att de kommer rösta för erforderliga beslut vid bolagsstämma i Peab för att möjliggöra för Peab att erbjuda aktieägarna i Annehem Fastigheter aktier i Peab av serie B som vederlag under Erbjudandet.

Finansiella effekter proforma för den nya koncernen för räkenskapsåret 2008 presenteras i korthet nedan. Informationen baseras på en aktiekurs i Peab om 32,10 kronor, motsvarande senast noterade betalkurs på NASDAQ OMX Nordic dagen före Erbjudandets offentliggörande, samt att samtliga aktieägare i Annehem Fastigheter väljer Aktiealternativet.

Ett förvärv av Annehem Fastigheter i enlighet med Erbjudandet påverkar i relativt liten omfattning Peabs resultat och finansiella ställning. Nettoomsättningen ökar med 0,4 procent och rörelsemarginalen är oförändrad. Nettoskulden ökar med 230 miljoner kronor till cirka 4,3 miljarder kronor och soliditeten är oförändrad på cirka 25 procent.

Givet ovan antagna aktiekurs i Peab, uppgår det totala anskaffningsvärdet för aktierna i Annehem Fastigheter till 276 miljoner kronor, vilket understiger bokfört eget kapital i Annehem Fastigheter per den 31 december 2008 med 50 miljoner kronor.

Acceptansperioden löper mellan den 18 maj och 18 juni.

Swedbank Corporate Finance är finansiell rådgivare och Advokatfirman Glimstedt är juridisk rådgivare till Peab i samband med Erbjudandet.


Preliminär tidplan:
Prospekt offentliggörs 13 maj 2009
Årsstämma Peab 14 maj 2009
Första dag för accept av Erbjudandet 18 maj 2009
Mätperioden 18 maj – 1 juni 2009
Offentliggörande av Genomsnittlig
Aktiekurs i Peab under Mätperioden 2 juni 2009
Sista dag för accept av Erbjudandet 18 juni 2009
Redovisning av vederlag 1 – 3 juli 2009

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige