Image

Peab tar in 450 miljoner genom obligationslån

Ekonomi/Finansiering Peab har säkrat upp ny finansiering genom tre emissioner av obligationslån uppgående till totalt 450 miljoner kronor under det MTN-program som etablerades i februari 2012.
Publicerad den 26 September 2013

Emissionerna består av två nya lån om 150 respektive 200 miljoner kronor, båda med en löptid om 4 år, samt en utökning med 100 miljoner kronor av ett befintligt lån med förfall den 1 juni 2015.

Syftet med emissionerna är att refinansiera låneförfall som infaller under hösten.

MTN-programmet ger Peab möjlighet att via kapitalmarknaden hitta långfristig finansiering och avses användas som en av flera finansieringskällor. Låneramen för MTN-programmet är 3 000 miljoner kronor och obligationer uppgående till totalt 1 450 miljoner kronor är utestående efter ovanstående emissioner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige