Image

Peab satsar på nytt bokoncept

Bygg/Arkitektur Gårdshem är arbetsnamnet på det nya bokoncept för bostadsrätter som Peab är på väg att etablera i Skövde.
Publicerad den 20 Maj 2014
Gårdshem. Bild: Peab
Gårdshem.

Sammanlagt kommer 26 lägenheter fördelade på fem huskroppar med gemensam innergård att byggas. Byggstart planeras till sista kvartalet av 2014 och inflyttning drygt ett år senare.

Byggföretaget Peab är aktiva i Skövde. Uppförandet av höghuset BRF Överstelöjtnanten i centrala Skövde pågår för fullt och nu ligger företaget i startgroparna för att lansera det nya bokonceptet Gårdshem.

– Ännu så länge är namnet Gårdshem ett arbetsnamn. Men det som kännetecknar Gårdshem och BRF Basilikan är småskaliga bostadshus i två våningsplan och med en attraktiv prisbild för en bred målgrupp. Barnfamiljer med vanliga inkomster men även singelhushåll och äldre tror vi är intresserade av hustypen och prisnivån, säger Emelia Antonsson, projektutvecklare på Peab.

BRF Basilikan byggs mellan Kryddvägen och Basilikavägen i området Kvarnsjön, bara ett stenkast från Aspö gård.

För Peab blir Brf Basilikan det andra projektet i landet som utgör det kommande bokonceptet Gårdshem.

– Först ut var Björlanda Brygga i Torslanda utanför Göteborg med 38 lägenheter som sålde slut snabbt. Det är uppbenbart att det finns ett stort intresse för mindre bostadsrätter i en attraktiv miljö och till ett överkomligt pris. Nu ser vi fram mot säljstarten i Skövde den 22 maj, säger Emelia Antonsson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige