Image

Peab får uppdrag av Nyköpings kommun

Bygg Peab bygger, på uppdrag av Nyköpings kommun, ett äldreboende i Nyköping. Kontraktssumman uppgår till 258 miljoner kronor.
Publicerad den 21 September 2012

Äldreboendet består av 146 lägenheter för äldre- och trygghetsboende. Enheten kommer att bestå av två huskroppar som innehåller samlingssal, ateljéer för dagverksamhet, restaurang med tillagningskök och personal- och kontorsutrymmen.

Bostäderna är utformade så att alla boende, oavsett rörlighet ska erbjudas stimulerande upplevelser i sin vardag. Den stora innergården blir en väderskyddad upplevelseträdgård som är utformad för optimal tillgänglighet och stimulans av alla sinnen.

Byggstart sker i oktober 2012 och äldreboendet beräknas stå klart under hösten 2014.

- Det är längesen det byggdes något äldreboende i kommunen och därför är det extra roligt att Nyköpings kommun väljer att satsa på ett så genomtänkt och modernt boende för sina äldre, säger Patrik Mellgren, regionchef på Peab Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige