Image

Peab får bygguppdrag i Linköping

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt kraftvärmeverk i Linköping. Beställare är Tekniska Verken i Linköping och kontraktssumman uppgår till överstigande 300 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Augusti 2013

Verket skall byggas i direkt anslutning till Tekniska Verkens befintliga anläggning intill E4 i Linköping. Byggnaden skall bli åtta våningar hög och den ska i färdigt skick producera värme och el med icke fossilt bränsle till närområdet.

Arbetet påbörjas i augusti 2013 och anläggningen skall tas i bruk i mars 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige