Image

Peab-dotter säljer i Östersund

Transaktioner Fältjägaren Fastigheter, ett dotterbolag till Peab, säljer tre kaserner och en kanslibyggnad i Stadsdel Norr i Östersund för 220 miljoner kronor. Köparen, Sundsvallsbaserade Kaxydor gör i och med affären sin första fastighetsinvestering. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 220 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Januari 2012
Stadsdelen Norr i Östersund. Bild: Fältjägaren Fastigheter. Bild: Fältjägaren Fastigheter
Stadsdelen Norr i Östersund. Bild: Fältjägaren Fastigheter.

I fastigheterna på totalt 20 000 kvadratmeter är bland annat Arbetsförmedlingen, John Bauer, Prolympia, Vittra gymnasium och Danske Bank hyresgäster.

– Försäljningen ligger i linje med vår strategi att skapa en levande stadsdel med fastigheter och hyresgäster för att därefter avyttra dessa till fastighetsbolag eller förvaltare, säger Daniel Kindberg, vd på Fältjägaren Fastigheter.

Köpare är investeringsföretaget Kaxydor som i och med affären gör sin första fastighetsinvestering.
– Vi ser att det finns en långsiktig potential kring stadsdel Norr och Östersund. Jag är lite överraskad över de satsningar som gjorts och den tillväxt som finns i Östersund, säger Lars Holmqvist, styrelseordförande i Kaxydor till Sundsvalls Tidning.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige