Image
Kärnan i Östersund.

Diös hyr ut i Östersund

Uthyrning Diös tecknar avtar med Blank The Hub i Kärnan i Östersund.


NCC ska renovera mera åt Östersundshem.

NCC fortsätter renovera åt Östersundshem

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Östersundshem renovera 192 lägenheter i centrala Östersund. Uppdraget är den enskilt största renoveringen inom länet i modern tid. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 180 MSEK.


Klang Market öppnar hos Diös i Östersund.

Klang Market öppnar hos Diös i Östersund

Uthyrning Diös utvecklar fun dining-kedjan Klang Markets första restaurang i Jämtland längs restaurangtäta Prästgatan/Hamngatan i centrala Östersund. Målet är att skapa en modern och välkomnande mötesplats med avslappnad atmosfär. Klang Market beräknas slå upp dörrarna till sin nya restaurang i juni 2023.


Östersund.

Klarabo slutför förvärv av bostadsportfölj i Östersund

Transaktioner Klarabo slutför förvärvet av en bostadsportfölj i Östersund om sammanlagt 877 hyreslägenheter. Affären kommunicerades i juli och var villkorad av att låneavtal ingås på villkoren i enlighet med kreditbeslutet före tillträde. Klarabo har nu ingått låneavtal enligt villkoren och slutför därmed affären. Förvärvet finansieras med banklån med en löptid på tre år till en fast ränta om totalt 1,4 procent samt befintlig kassa.


Le Croissants nya lokalen i Kärnan i centrala Östersund.

Diös tecknar nytt avtal i centrala Östersund

Uthyrning Franskinspirerade café- och bistrokedjan Le Croissant etablerar sig i Östersund och tar plats i Kärnan med egen entré från Kyrkgatan och fönster ut mot Hamngatan. Utveckling av lokalen pågår och öppning sker i december.


Östersund.

Klarabo köper hyresrättsportfölj från Niam

Transaktioner Klarabo har tecknat avtal om förvärv av en bostadsportfölj av Niam i Östersund om sammanlagt 877 hyreslägenheter. Förvärvet görs till ett underliggande fastighetsvärde om 890 mkr och är det enskilt största KlaraBo genomfört som noterat bolag. Efter avdrag för latent skatt genomförs transaktionen till cirka 13 850 kr/kvm. Den sammantagna ytan uppgår till cirka 62 000 kvm, varav 96 procent är bostadsarea.


Fastigheten Buntmakaren i Östersund.

One Group i Östersund växer i nya Diös-lokaler

Uthyrning Expansiva IT-konsultbolaget One group tecknar grönt hyresavtal med Diös och flyttar till nya moderna och större lokaler på Prästgatan. Diös har påbörjat utvecklingen av det nya kontoret och inflyttning sker i början av oktober.


Josefin Bergholtz.

Bohild köper för kvarts miljard i Östersund

Transaktioner Bohild Fastigheter har tecknat avtal med Östersundshem om förvärv av två bostadsfastigheter om totalt 19 500 kvadratmeter i det eftertraktade området Frösön i direktanslutning till Östersunds stadskärna. Fastighetsvärdet uppgår till 258 miljoner kronor. Tillträde planeras till 1 september 2022.


Diös stärker samarbetet med bland annat skidprofilen Linn Svahn.

Diös stärker samarbetet med skidprofilerna

Bolag Diös har kommit överens med Linn Svahn och Sebastian Samuelsson om att stärka och förlänga det samarbete man startade inför säsongen 21/22. Det stärkta samarbetet inleds med St Olafsloppet där de båda idrottarna kommer att springa för Diös IF’s lag. Under de kommande åren kommer en rad gemensamma aktiviteter att genomföras. Syftet är att sprida bilden av det tillgängliga och attraktiva livet i en 15-minutersstad.


Ronald Rico_1

RED planerar för en Bauhaus i Östersund

Uthyrning RED (Rico Estate Development) har ingått avtal med Bauhaus i syfte att exklusivt säkerställa en ny etablering för kedjan när den nya detaljplanen för projektområdet vinner laga kraft.


Ronald Rico, vd på RED.

Red etablerar stor byggvaruaktör i Östersund

Uthyrning Red (Rico Estate Development AB) har säkrat upp en ny etablering med Gigant, en av marknadens ledande aktörer inom segmentet byggvaruhandel. Den totala utvecklingen av projektet väntas kunna stå klart under Q1 2024 och kommer generera cirka 250 nya arbetsplatser till Östersund.


Basta öppnar i Diös lokaler.

Restaurangkedja kommer till Östersund – öppnar hos Diös

Uthyrning I juli 2022 slår den italienska restaurangen Basta upp dörrarna i hörnet Prästgatan/Hamngatan, längs med det restaurang- och butikstäta stråket i centrala Östersund. Fastighetsägaren Diös inleder utvecklingen av lokalen efter årsskiftet, med målet att skapa ett modernt restaurangkoncept där det italienska köket möter den pulserande staden.


Diös köper fastigheten Djurläkaren 13 i Östersund.

Diös köper för 170 miljoner

Transaktioner Diös förvärvar en central fastighet om cirka 16 000 kvadratmeter i Östersund och en fastighet i centrala Sollefteå om cirka 5 500 kvadratmeter. Säljare är Norells Fastighetsförvaltning. Tillträde sker första kvartalet 2022.


Andreas Wahlén, vd för NP3.

NP3 förvärvar fastigheter för 133 miljoner kronor

Transaktioner NP3 har i fem transaktioner förvärvat fem fastigheter till ett fastighetsvärde om 133 miljoner kronor och avyttrat sex fastigheter till ett fastighetsvärde om 256 miljoner kronor.


En av de förvärvade fastigheterna i Skellefteå.

Diös förvärvar fastigheter i Skellefteå och Östersund

Transaktioner Diös förvärvar tre fastigheter i Skellefteå och en i Östersund. Syftet är att stärka befintligt bestånd i respektive stad. Fastighetsvärdet uppgår till totalt 186 miljoner kronor och den totala uthyrningsbara ytan motsvarar cirka 10 000 kvadratmeter. Tillträde sker i november 2021.


NCC flyttar in hos Diös i Östersund.

NCC flyttar in hos Diös i Östersund

Uthyrning NCC flyttar in i nya lokaler på Tjalmargatan i det expansiva området Söder i Östersund. Lokalerna anpassas av Diös i detta nu till toppmoderna, trivsamma och funktionella kontorsytor och står klara för inflyttning 1 mars 2022.


Diös utvecklar för Turistcenter och Destination Östersund. Idéskiss.

Diös utvecklar för Turistcenter och Destination Östersund

Uthyrning På Storgatan, i det dynamiska området kring Zätagränd, utvecklar fastighetsägaren Diös ett nytt kontor till Destination Östersund och lokaler för besökservice till Turistcenter. Flytten är en satsning och utveckling av hela bolaget, där rätt förutsättningar för destinationsutveckling och en modernare och mer behovsanpassad besöksservice står i centrum. Inflyttning beräknas ske i början av december.


Gestaltning från detaljplan 2018 för Rödhaken 6 och 7 i Östersunds kommun.

Magnolia förvärvar mark i Östersund

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal med Tegelplan Utveckling om förvärv av mark i Östersund för utveckling av cirka 190 bostäder om cirka 11 500 kvadratmeter BTA och cirka 2 000 kvadratmeter BTA för lokaler, inklusive en livsmedelsbutik.


Intea bygger och hyr ut till Skatteverket i Östersund.

Intea växer i Östersund

Uthyrning Intea har träffat ett sexårigt hyresavtal med Skatteverket avseende nya lokaler på Campusområdet i Östersund. En helt ny byggnad om 6 750 kvadratmeter kommer att uppföras med beräknad inflyttning tredje kvartalet 2023.


Hotell Zäta.

Östersund får sitt första longstay-hotell

Bygg/Arkitektur Hotell Zäta och fastighetsägaren Diös bygger nu om hotellet till ett longstay-koncept – tillfälligt boende för de som arbetar på distans eller provar på en flytt till Östersund, sprunget ur den växande trenden med flexibla arbetssätt. Ledorden i utvecklingen är digitalisering, hållbarhet, self service och hotellservice. Ombyggnationen inleds per omgående och longstay-konceptet beräknas öppna i december.