Image

Peab bygger stadshus i Huskvarna

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt stadshus i Huskvarna som även innehåller ett bibliotek och en Ica-butik. Gemensam beställare för projektet är Jönköpings kommun och Ica.
Publicerad den 7 Maj 2015

Kontraktssumman uppgår till cirka 163 miljoner kronor. Uppdraget omfattar en fastighet om fem våningar fördelat på tre kontorsplan och ett biblioteksplan för Jönköpings kommun samt ett souterrängplan med en Ica-butik. Projektet kommer att utgöra den nya entrén i Huskvarna. Projektet ska certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Silver.

I upphandlingen ingår förutom att bygga projektet, även att delta i kommunens satsning på socialt hänsynstagande, vilket innebär att Peab kommer att skapa sysselsättning för ett antal praktikanter, APU-elever, lärlingar med mera. Byggstart sker i juni 2015 och projektet beräknas vara färdigställt september 2017.??Projektet orderanmäls i andra kvartalet 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige