Image
Peab bygger om Kungsgatan i Stockholm
Peab bygger om Kungsgatan i Stockholm Bild: Sweco

Peab bygger om Kungsgatan i Stockholm

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga om Kungsgatan i Stockholm. Beställare är Stockholms stad och kontraktssumman uppgår till 136 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 24 November 2022

Kungsgatan invigdes 1911 och är en av Stockholms mest anrika gator. Drygt hundra år efter invigningen behöver grunden under gatan stärkas. Gatan mellan Sveavägen och Norrlandsgatan ska renoveras för att klara framtidens trafikbelastning. Samtidigt görs satsningar på att öka trivseln, tillgängligheten och värdet att vistas på gatan.

– Det känns väldigt bra att vi fått förtroendet att fortsätta rusta upp Stockholms innerstad. Kungsgatan är ett utmanande projekt, framför allt med hänsyn till att trafiken ska fungera samt att näringsverksamheten ska kunna bedrivas under tiden som projektet utförs. Upprustningen av Kungsgatan har många likheter med Vasagatan, som vi färdigställde i somras tillsammans med trafikkontoret, säger Carl Johan Söderberg, regionchef Peab.

Projektet delas in och byggs i olika etapper för att gatan ska vara framkomlig för alla samt för att minska risken att bygget stör de som passerar och är verksamma på gatan. För att effektivisera byggtiden kommer några etapper dessutom att byggas samtidigt.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med byggstart våren 2023 och beräknas färdigställas till sommaren 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2022.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige