Image
Peab bygger i Enköping.
Peab bygger i Enköping. Bild: Sweco Arkitekter

Peab bygger i Enköping

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 163 hyresrätter i Enköping. Beställare är Enköpings Hyresbostäder och kontraktssumman uppgår till 210 miljoner kronor.
Publicerad den 12 April 2019

Peab bygger två huskroppar med totalt 163 lägenheter. Den totala boarean uppgår till 7 423 kvadratmeter.
– Vi är stolta över det långsiktiga samarbete vi har med Enköpings Hyresbostäder och glada för att vi nu fått förnyat förtroende att fortsätta utveckla Enköpings bostadsutbud med fler hyresrätter, säger Mikael Hultqvist, regionchef Peab. Att Enköpings Hyresbostäder satsar på miljömärkning och energieffektivitet känns också viktigt. Som Nordens Samhällsbyggare måste vi kunna bygga hållbart, inte bara för dagens boende utan även för framtidens.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan och projekteringen är påbörjad i en tidigare avropad fas. Planerad byggstart är den 1 juni i år och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in i januari 2022.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige