Image
Olle Olsson.
Olle Olsson. Bild: Peab

Peab bygger häkte i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett häkte på Berga i Helsingborg. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 243 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 24 Mars 2022

Byggnaden kommer att ligga i anslutning till det befintliga häktet på Berga i Helsingborg. Det nya häktet ska innehålla 48 nya boenderum och en byggnad för omklädning på totalt 4 000 kvadratmeter. Samtidigt kommer 3 000 kvadratmeter av en administrationsbyggnad att byggas om och perimeterskyddet att byggas ut.

– Vi är stolta över att få bidra med våra kunskaper och glada över det förnyade förtroendet från Specialfastigheter, säger Olle Olsson, regionchef Peab.

Uppdraget är en utförande- och totalentreprenad i samverkan, byggstart var i februari 2022 och färdigställande är beräknat till mars 2024.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige