Image
Alexandra Laurén, ny vd för Specialfastigheter.

Specialfastigheters nytillträdda vd: "Flera stora förfrågningar är att vänta"

Bolag I måndags tillträdde Alexandra Laurén som ny vd för Specialfastigheter. I en första intervju berättar hon för Fastighetssverige om framtiden för bolaget hon just anlänt till och hur de ska ta tillvara på den ökande efterfrågan när marknaden för säkerhetsfastigheter fortsätter att växa.


Peab och Specialfastigheter ska bygga en ny polisstation i Göteborgsområdet.

Peab bygger polishus i Göteborgsområdet

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt polishus i Göteborgsområdet. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 207 miljoner kronor.


Specialfastigheter ska uppföra en ny anstalt i Kalmar.

Tidöavtalet ställer krav på fler fängelseplatser – men vem ska äga dem?

Bygg/Arkitektur När SBB sattes i gungning ställde sig både stat och kommun frågan om vem som skulle kunna ta över portföljen och hur viktigt det är vem som äger fastigheterna för offentlig verksamhet. Samtidigt ska antalet fängelseanstalter ökas kraftigt. Fastighetssverige ringde upp Victoria Rydholm, tillförordnad fastighetschef på Kriminalvården, för att få hennes syn på relationen till privata fastighetsbolag.


Specialfastigheter ska uppföra en ny anstalt i Kalmar.

Specialfastigheter ska uppföra ny anstalt i Kalmar

Bygg/Arkitektur Kriminalvården har tilldelat Specialfastigheter uppdraget att uppföra en ny anstalt i Kalmar. Den nya anläggningen beräknas bli 36 000 kvadratmeter och planeras ha 336 platser.


Serneke och Specialfastigheter förlänger avtal.

Specialfastigheter förlänger ramavtal med Serneke

Bolag Specialfastigheter har valt att förlänga sitt ramavtal med Serneke med ytterligare tre år. Ramavtalet gäller byggprojekt i hela landet värda över 100 miljoner kronor.


Alexandra Laurén.

Alexandra Laurén ny vd för Specialfastigheter

Karriär Alexandra Laurén har utsetts till ny vd för Specialfastigheter. Hon kommer närmast från rollen som affärsenhetschef för Bonava Sverige. Alexandra Laurén tillträder rollen under hösten 2023, dock senast den 20 oktober 2023. Styrelsen har från den 1 juli 2023 interimt utsett Charlotte Hybinette till vd, utöver sitt uppdrag som styrelseledamot, fram till dess att Alexandra Laurén tillträder sin tjänst.


Olle Olsson, regionchef Peab.

Peab bygger polishus i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt polishus i Malmö. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 448 miljoner svenska kronor.


Specialfastigheter får uppdrag att uppföra ny anstalt i Trelleborg.

Specialfastigheter får uppdrag att uppföra ny anstalt i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Kriminalvården har genomfört upphandlingen Hyresvärd Anstalt Trelleborg. Efter genomförd kvalificering och utvärdering har det konstaterats att anbudet från Specialfastigheter uppfyller samtliga krav och är det ekonomiskt mest fördelaktiga.


Framtiden för Specialfastigheters nya polishus i Vintrie är osäker.

Då avgörs ödet för Malmös nya polishus

Bygg/Arkitektur Specialfastigheter har nyligen fått ett positivt besked för sin 50-miljonerssatsning i Malmö och hoppas på ytterligare ett i närtid. Fastighetssverige berättar mer om framtiden för det planerade polishuset i Vintrie.


Standard & Poor’s bekräftar Specialfastigheters höga kreditbetyg.

Standard & Poor’s bekräftar Specialfastigheters höga kreditbetyg

Bolag Kreditvärderingsföretaget Standard & Poor’s har den 19 december 2022 bekräftat Specialfastigheters rating AA+, ett kreditbetyg företaget är ensamt om bland svenska fastighetsbolag och haft sedan 2005.


Specialfastigheters nya polishus i Vintrie kan komma att stoppas.

Chockbesked om nytt polishus – Specialfastigheter tagna på sängen

Bygg/Arkitektur Det planerade polishuset i Vintrie i Malmö, som ska byggas av Specialfastigheter, kan komma att stoppas. Detta efter att Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet gick samman på torsdagens kommunfullmäktigesammanträde och yrkade på en återremiss av fastighetsförsäljningen, vilken är avgörande för etableringen av polishuset. För Specialfastigheters vd kom beskedet som en "total överraskning", det skriver hon till Fastighetssverige.


Åsa Hedenberg.

Lämnar cellsamt och fängslande vd-uppdrag: "Vill gärna ha en mer fri roll"

Bolag En ny tung post blir ledig i branschen 2023. Detta sedan Åsa Hedenberg beslutat att lämna vd-stolen på Specialfastigheter. För Fastighetssverige berättar hon om beslutet, framtiden och blickar tillbaka på tiden på bolaget.


Åsa Hedenberg.

Åsa Hedenberg slutar som vd för Specialfastigheter under 2023

Bolag Efter snart nio år som vd i bolaget har Åsa Hedenberg informerat Specialfastigheters styrelse genom dess ordförande att hon önskar lämna sitt uppdrag. Åsa Hedenberg kommer att arbeta kvar som vd i bolaget till 30 juni 2023 för att säkerställa en ordnad överlämning.


Specialfastigheter ska bygga en ny polisstation i de södra delarna av Malmö nära Hyllie.

Specialfastigheter får sänkt pris för nytt polishus

Bygg/Arkitektur Förvärvet av marken ska nu genomföras och bolaget lyckades förhandla ner köpesumman som de ansåg oskälig på grund av inflationen. Fastighetssverige berättar mer.


Susanne Essehorn.

Susanne Essehorn blir chef för Marknad och Affär på Specialfastigheter

Karriär Specialfastigheter har rekryterat Susanne Essehorn som chef för avdelningen Marknad och affär. Susanne Essehorn kommer närmast från en tjänst som fastighetschef på Revelop och hon har tidigare haft liknande tjänster på bland annat Klövern, Sagax och GE Real Estate.


Martin Hagforsen.

Martin Hagforsen ny affärschef på Specialfastigheter

Karriär Specialfastigheter har anställt Martin Hagforsen som affärschef. Han kommer närmast från en tjänst som key account manager vid ledningsstabens planeringsenhet på Fortifikationsverket.


Peab får i uppdrag att bygga ut anstalten Sörbyn.

Peab bygger ut anstalten Sörbyn söder om Umeå

Bygg/Arkitektur Peab fått uppdraget att bygga ut anstalten Sörbyn söder om Umeå. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 364 miljoner kronor.


Olle Olsson.

Peab bygger häkte i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett häkte på Berga i Helsingborg. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 243 miljoner svenska kronor.


Specialfastigheter ökade förvaltningsresultatet under fjärde kvartalet.

Specialfastigheter ökade förvaltningsresultatet under fjärde kvartalet

Bolag Specialfastigheter, som fokuserar på allt från kriminalfastigheter till domstolsbyggnader, redovisar ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.


Malin Pärlstål.

Specialfastigheter rekryterar Malin Pärlstål

Bolag Malin Pärlstål blir ny fastighetsområdeschef Stockholm för Specialfastigheter.