Image
Peab bygger fler hus på anstalten i Sörbyn i Umeå.
Peab bygger fler hus på anstalten i Sörbyn i Umeå. Bild: Peab

Peab bygger fler hus på anstalten i Sörbyn

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ytterligare ett hus för boende på anstalten i Sörbyn, söder om Umeå. Beställare är Specialfastigheter Sverige AB och kontraktssumman uppgår till 104 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 26 Mars 2024

Byggnaden kommer, liksom de tidigare husen som Peab byggt inom samma projekt, att utföras som "Miljöbyggnad Guld". Det innebär noggranna materialval som är hållbara både när de tillverkas och över tid.

– Jag är glad över det goda samarbetet vi har med Specialfastigheter och även den nära dialogen som förs med Kriminalvården. Det resulterar i ständiga förbättringar både i processer och arbetsmiljö, kvalitet och samverkan. Det nya huset som vi ska bygga utförs med bergvärme och solceller för att uppnå Miljöbyggnad Guld, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

Uppdraget är en utförandeentreprenad i samverkan med byggstart i april och överlämnas i slutet av 2025. Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige