Image
Bild: Istock

Oscar Properties senarelägger räntebetalningar

Ekonomi/Finansiering Oscar Properties meddelar att bolaget har inlett diskussioner med sina större kreditgivare, och som ett led i detta och i avvaktan på att parterna finner en övergripande långsiktig lösning för koncernens finansiering har bolaget bland annat beslutat att temporärt senarelägga räntebetalningar på viss skuld, bland annat sina seniora icke-säkerställda obligationer.
Publicerad den 2 Oktober 2023

I enlighet med villkoren för obligationerna ska ränta för innevarande ränteperiod betalas den 5 oktober 2023. Bolaget avser att inom kort initiera ett skriftligt förfarande under obligationerna för att föreslå att obligationsinnehavarna godkänner att obligationsvillkoren ändras så att räntebetalningen som skulle erlagts den 5 oktober 2023 istället betalas på obligationernas slutliga förfallodag, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

HL18 Property Portfolio AB, ett dotterbolag för vars seniora säkerställda obligationer Oscar Properties ställt en moderbolagsborgen, kommer att betala ränta på planerad ränteförfallodag 7 oktober 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Blir ny börs-vd: "Kul och spännande och så klart en utmanande ny dimension"

Bolag Cibus har funnit efterträdaren till Sverker Källgården. Ny vd från mitten av januari blir Christian Fredrixon. För Fastighetssverige berättar styrelseordförande Patrick Gylling varför valet föll på Christian Fredrixon och Fredrixon själv berättar om sin nya roll, och ger sin syn på bolaget och marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige