Image
Parkhus 4 Pedagogen Park.
Parkhus 4 Pedagogen Park. Bild: Aspelin Ramm Fastigheter

Optigroup flyttar sitt huvudkontor till Pedagogen Park i Mölndal

Uthyrning Den internationella distributionskoncernen OptiGroup, som bland annat äger de svenska bolagen Procurator, Scaldia och Papyrus, flyttar i höst sitt huvudkontor till Parkhus 4 i Pedagogen Park.
Publicerad den 7 Maj 2024

Optigroup hyr 1810 kvadratmeter, ett helt våningsplan, när man flyttar sitt huvudkontor till Pedagogen Park i Mölndal.

– Det känns kul och spännande att ännu ett stort internationellt företag väljer att flytta hit. Ju fler olika företag som etablerar sig här, desto fler nya möten och förhoppningsvis fler nya samarbeten och affärsmöjligheter, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Optigroup driver verksamheter i ett 20-tal europeiska länder inom flera olika branscher. Med 2400 anställda och 105 000 kunder omsätter koncernen cirka 1,5 miljarder euro varje år.

– Pedagogen Park är en dynamisk och växande del av Mölndal som erbjuder en inspirerande miljö med en blandning av kontor, bostäder, handel och restauranger. Området är lättillgängligt med utmärkta kommunikationer, vilket gör det enkelt för oss att pendla och ta del av lokalservicen, säger Henrik Hjalmarsson, vd på Optigroup.

Nu påbörjas en anpassning av lokalerna för att tillgodose de krav och önskemål som Optigroup har på sitt nya huvudkontor. Inflyttningen är planerad till november 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige