Image
Anders Danielsson.
Anders Danielsson. Bild: Skanska

Ökade intäkter för Skanska

Bolag Skanska ökade sina intäkter med 18 procent under andra kvartalet.
Publicerad den 21 Juli 2022

Delårsrapport andra kvartalet 2022
Sammanfattning, enligt segmentsredovisning
• Intäkterna uppgick till 44,8 (35,4) miljarder kronor; justerat för valutakurseffekter ökade intäkterna med 18 procent.
• Rörelseresultatet uppgick till 2,4 (2,3) miljarder kronor, justerat för valutakurseffekter minskade rörelseresultatet med 2 procent. Exkluderas vinst från försäljningen av den brittiska verksamheten av infrastrukturtjänster i jämförelseperioden kvartal 2 2021, ökade rörelseresultatet med 16 procent kvartal mot kvartal efter justering för valutakurseffekter.
• Resultatet per aktie uppgick till 4,61 (4,68) kronor.
• Operativt kassaflöde från verksamheten uppgick till -0,5 (-2,4) miljarder kronor, enligt IFRS.
• Justerad räntebärande nettofordran(+)/nettoskuld(-) uppgick till 11,1 (31 mars 2022; 15,4), miljarder kronor, enligt IFRS.
• Orderingången i Byggverksamheten uppgick till 37,3 (49,8) miljarder kronor i linje med de senaste fem årens kvartalsgenomsnitt. Justerat för valutakurseffekter minskade orderingången på kvartalsbasis med 30 procent mot ett tufft jämförelsekvartal. På rullande 12 månader var orderingången i förhållande till omsättningen 95 procent.
• Rörelseresultatet i Byggverksamheten uppgick till 1,4 (1,5) miljarder kronor, motsvarande en rörelsemarginal om 3,4 (4,7) procent. Rörelsemarginalen för andra kvartalet 2021 exklusive försäljningen av verksamheten av infrastrukturtjänster i Storbritannien uppgick till 3,5 procent.
• Rörelseresultatet i Projektutveckling uppgick till 1,2 (1,0) miljarder kronor.
• Avkastning på sysselsatt kapital i Projektutveckling uppgick till 10,9 (12,4) procent.
• Avkastning på eget kapital uppgick till 17,7 (26,7) procent.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige