Image

Nytt liv i övergivet värdshus

STADSUTVECKLING Det övergivna kultvärdshuset Brännebrona utanför Götene har fått nya ägare och ska nu renoveras upp och bli lite av ett nostalgihotell. De nya ägarna är Sörsågens Byggross och dess fastighetsbolag EHCC Fastigheter.
Publicerad den 26 Maj 2008

I början av 60-talet, när rymderan hade inletts skapades värdshuset och motellet Brännebrona. Då var det toppmodernt och nyskapande, och läget perfekt intill den precis moderniserade E 3. Men när vägsträckningen gjordes om tappade Brännebrona konkurrenskraft, och stod i många år och förföll.

Kommunen säljer nu värdshuset för 1,2 miljoner kronor och köparna får option på ett markområde intill, enligt Nya Lidköpings-tidningen.

Redan till sommaren ska de nya ägarna öppna i begränsad utsträckning, samtidigt som det ska renoveras. Omgörning av taket är redan beställt.

Bengt-Inge Carlsson, delägare i Sörsågen och EHCC Fastigheter har redan beställt omläggning av taket på värdshuset.

- Det ser vi som mest akut eftersom det regnade in när vi var där förra söndagen, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Renoveringsbehovet den närmaste tiden bedömer han som en satsning i storleksordningen tre till fyra miljoner kronor.

– Jag tycker om byggnader som är kulturhistoriskt intressanta. Och Brännebrona är mycket speciellt när det gäller den Amerikainspirerade arkitekturen från början av 60-talet och det är en anläggning som verkligen sticker ut, säger Bengt-Inge Carlsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige