Image

Dicksons stiftelse köper för 127 miljoner

Transaktioner Robert Dicksons stiftelse köper 78 lägenheter i Lunden, Göteborg, för 127 miljoner kronor.


Klart för ”Attefallshus” till sommaren

Bostäder Från och med den 2 juli ska det bli tillåtet att bygga ett max 25 kvadratmeter stort bostadshus som kan användas som permanentbostad, utan att behöva söka bygglov. Det krävs dock att man gör en anmälan och att huset är ett komplement till ett redan existerande en- eller tvåbostadshus som har bygglov. Det kommer också att bli tillåtet att utan bygglov bygga ut sitt hus med 15 kvadratmeter, bygga till två takkupor, eller inreda ytterligare en bostad i ett enbostadshus. Det är innebörden i remissen ”Nya åtgärder som kan genomföras utan krav på bygglov” som regeringen nu beslutat att överlämna till Lagrådet.


DTZ: 2013 ett normalt transaktionsår

Transaktioner Enligt DTZ blev transaktionsåret 2013 ett normalår med en transaktionsvolym på 99 miljarder kronor. Jämfört med förra året var andra och tredje kvartalet starkare, medan första och framför allt fjärde kvartalet blev svagare.


Stenhaga Invest köper marina

Transaktioner Stenhaga Invest har köpt en marina i Kungshamn i Sotenäs kommun. I affären ingår även 18 sjöbodar som nu ska säljas.


Stort köpcentrum planeras i Tanum

HANDEL Tanums kommun har godkänt ett avtal där 70 000 kvadratmeter mark säljs till Oppen Fastighets AB. Vid E6 strax norr om Tanumshede planeras nu etableringen av ett nytt köpcentrum som går under arbetsnamnet Vitlycke handelsplats med över 45 000 kvadratmeter handelsyta.


Logistikjätte i storetablering på Airport City

BYGG Logistikjätten DB Schenker Logistics konsoliderar sin västsvenska verksamhet till Göteborg Landvetter Airport. Den nya anläggningen omfattar cirka 31 000 kvadratmeter, och ska byggas som en Green Building av Bockasjö AB, som också kommer att äga anläggningen.


Nya hyresrätter i Lilla Edet

BYGG I Lilla Edet har man inte byggt några nya hyresrätter sedan 90-talet. Tills nu.


Fastighetsbolag i Lilla Edet säljer allt

TRANSAKTIONER Calebo Fastigheter ska avvecklas och alla fastigheter ska säljas. Bolaget som ägs av Lennart Boström har 70 lägenheter och sex lokaler. Begärt pris är 105 miljoner kronor.


Dåligt tryck i Vänersborgs citykärna

HANDEL Handeln i Vänersborgs centrum går dåligt. I stället väljer kunderna köpcentret Överby.


Kungsleden säljer för 133 miljoner kronor

AFFäRER Kungsleden säljer en kommersiell fastighet för en köpeskilling om cirka 133 miljoner kronor. Försäljningspriset överstiger bokfört värde med cirka åtta miljoner kronor och anskaffningsvärdet med cirka nio miljoner kronor.


Gyllenhammars hus till salu - för 100 miljoner

BOSTäDER Förre Volvochefen Pehr G Gyllenhammars hus på Onsalahalvön utanför Göteborg är till salu.
Prisidén: 90 - 100 miljoner kronor.


Färdigförhandlat för Mölndals centrum

BYGG Mölndals stad och Steen & Ström är nu överens om ett genomförandeavtal för projektet Mölndals centrum, som i höst ska godkännas av Steen & Ströms styrelse och kommunfullmäktige.


Borås ska bli bäst i landet inom textil och design

UTHYRNING I går togs det avgörande beslutet som innebär att Svenskt Konstsilkes halvt övergivna fabrik Simonsland i Borås kommer att förvandlas till ett textil- och designkluster.
- Satsningen på Simonsland innebär att vi återtar rollen som den självklara ettan bland Sveriges städer inom de här områdena. Målet är att bli etta i hela Norden, säger Hans Alkmark, som arbetar som kommunens projektledare för omvandlingen.


Förbo bygger plusenergihus i Lerum

BYGG Det kommunala bostadsbolaget Förbo startar byggnationen av de första plusenergihusen på Höjdenvändan i Lerums kommun. Husen omfattar 32 lägenheter i varierande storlekar, Skanska har fått bygguppdraget.


Odd Molly öppnar sin första outlet

UTHYRNING I fredags öppnade Odd Molly sin första outlet, på Freeport i Kungsbacka.


Kungälvsbostäder säljer till BRF

TRANSAKTIONER Kungälvsbostäder har sålt bostadsfastigheten Brandriskan 1, med adress Jordliden belägen i Munkegärde i Kungälv. Köpare är en av hyresgästerna bildad bostadsrättsförening och köpeskillingen uppgår till 82 miljoner kronor.


Skanska bygger nya bostäder på Solsidan

BYGG Skanska startar den andra etappen av populära bostadsområdet Solsidan i Falkenberg. Totalt kommer Skanska att bygga 22 bostäder i denna etapp.


Skanska bygger i Lysekil

BYGG Skanska har vunnit uppdraget att bygga en ny gymnasieskola i Norra Hamnen i Lysekil. Kund är fastighetsbolaget Skeppshavet och kontraktssumman uppgår till cirka 140 miljoner kronor.


Peab bygger 50 lägenheter i Stenungsund

BYGG Parallellt med färdigställandet av Brf Skogsbrynet i Västra Hallerna i Stenungsund planerar Peab att påbörja en ytterligare etapp i området med 50 nya lägenheter.


Apartment Bostad köper av Akelius

TRANSAKTIONER I linje med Apartment Bostads ursprungliga plan att ta över Akelius fastigheter i västra Sverige förvärvar man nu ytterligare fastigheter i Karlstad och Uddevalla. Fastigheterna innehåller till största delen bostäder.