Image

Kungälvsbostäder säljer till BRF

TRANSAKTIONER Kungälvsbostäder har sålt bostadsfastigheten Brandriskan 1, med adress Jordliden belägen i Munkegärde i Kungälv. Köpare är en av hyresgästerna bildad bostadsrättsförening och köpeskillingen uppgår till 82 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Maj 2010

Fastigheten omfattar drygt 7 312 kvadratmeter uthyrningsbar area.
Köpare och säljare var överens redan i höstas, men en kommuninvånare med hyresgästföreningen överklagade till förvaltningsdomstolen, men förlorade på samtliga punkter, så nu kan affären fullföljas.

- Denna försäljning följer helt Kungälvsbostäders policy och är ytterligt värdefull för Kungälvsbostäder för att vi skall kunna gå vidare ekonomiskt stärkta mot de stora utmaningarna att bygga nya hyresrätter på bland annat Kongahällatomten i kommunen, säger Lennart Kristiansson, styrelseordförande i Kungälvsbostäder.

Catella Corporate Finance var säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige