Image
Oscar Engelbert, tidigare vd för Oscar Properties.
Oscar Engelbert, tidigare vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties

Ny stämning riktas mot Oscar Engelbert

Juridik Oscar Engelbert stäms på 100 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Februari 2024

Oscar Engelbert, som grundat och varit vd för bostadsutvecklaren Oscar Properties, stäms på 100 miljoner kronor. Det rapporterar Expressen.

– Det här ett försök att svärta ned Oscar, säger advokat Filip Rydin till kvällstidningen.

Det är Peter Erikssons Fastighets AB, Pefab, och dess vd Peter Eriksson som står bakom stämningen. Konflikten gäller en tidigare affär där bolaget sålde fem kommersiella fastigheter i Västberga/Älvsjö för 745 miljoner kronor till Oscar Properties. Tillträde var den sista april 2021.

Affären byggde på att Prefab lånade ut 100 miljoner kronor mot borgen, ett kapital som man nu anser att man förlorat genom avtalsbrott. Oscar Engelberts ombud anser att stämningen är fullständigt befängd och att processen kommer att utvisa att han är oskyldig.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige