Image

Ny hotelloperatör klar för Barken Viking

Göteborg Många operatörer lockades till förhandlingen av driften på Barken Viking vid Lilla Bommen i Göteborg. Till slut rekryterades ESS Hotell som operatör till båten.
Publicerad den 14 Mars 2013
Ess Hotell tar över verksamheten på Barken Viking i Göteborg. Bild: Higab.
Ess Hotell tar över verksamheten på Barken Viking i Göteborg.

I fjol fick HåP Konsult i uppdrag av Higab att ta fram ett prospekt och gå ut på marknaden för att söka efter lämplig operatör till driften av Barken Viking. Under hösten 2012 har en förhandlingsprocess pågått mellan olika intressenter. Många operatörer fattade tycke för det anrika fartyget med det utomordentliga läget. Slutligen vann ESS Hotell förhandlingen och i februari undertecknades avtalet med Higab.

- Att hitta en hyresgäst till en så annorlunda byggnad som Barken Viking är en utmaning. Men vi tror att de planer som ESS Hotell har kommer att ge både Viking och området ett lyft i rätt riktning, säger Johan Carlsson, affärsområdeschef på Higab.

ESS Hotell stiger ombord som ny hyresgäst den 1 april och har stora planer om Barken Vikings framtid. Bland annat vill ESS Hotell ge göteborgarna en fisk- och skaldjursrestaurang i havsnära miljö på övre däck.

- ESS Hotell är extremt stolta över att ha fått förtroendet att ta över driften av hotell Barken Viking. Vi kommer tillsammans med vår fastighetsägare förstärka det maritima konceptet och bygga en fisk och skaldjurs restaurang på däck samt tillföra ytterligare cirka 25 nya rum. Detta beräknas vara klart sommaren 2014, säger ESS Hotells vd Jonas Stenberg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige