Image
Bild: Istock

Nuveen utser ny Nordenchef

Bolag Nuveen har utsett Alex Dam Hansen till chef för Norden. Den nyinrättade tjänsten är en befordran från hans tidigare roll som vd för Danmark, Norge och Island. I sin utökade roll kommer han att ansvara för den bredare Norden, inklusive Sverige och Finland, och rapportera till Romina Smith, Head of Continental Europe på Nuveen. Alex Dam Hansen kommer att vara baserad i Köpenhamn.
Publicerad den 16 September 2024

Alex Dam Hansen kom till Nuveen 2019 från en ledande position i BlackRocks nordiska institutionella team och sedan dess har han varit central i att odla och utöka Nuveens närvaro i Norden. Särskilt i Danmark, där företaget har upplevt en betydande tillväxt och vunnit allt större mandat med lokala institutionella investerare.

I sin utökade roll kommer Alex att fortsätta att leda Nuveens insatser i regionen. Genom att utnyttja sin omfattande investeringsplattform över räntebärande intäkter inklusive starka möjligheter inom hävstångsfinansiering och tillväxtmarknadsskulder, ansvarsfulla investeringar, privat kapital, likvida marknader och alternativ, strävar Nuveen efter att driva ytterligare tillväxt i Norden genom att främja närmare partnerskap som är skräddarsydda för de specifika behoven av nordiska kunder, där Sverige och Finland ses som nyckelmarknader för fortsatt tillväxt.

Romina Smith, chef för Kontinentaleuropa på Nuveen, säger:
– Norden har blivit allt viktigare och strategiskt viktigt för oss. Förra året var ett av de bästa för Nuveen i regionen. Som ledare har Alex framgångsrikt lett ett team som har uppnått imponerande resultat och etablerat solida partnerskap genom nya mandat. Han kommer att fortsätta att spela en avgörande roll för att förbättra våra erbjudanden till kunder i regionen, med stark tonvikt på att ytterligare utöka vårt fotavtryck, särskilt i Sverige och Finland.

Alex Dam Hansen, chef för Norden på Nuveen, tillägger:
– Under de senaste åren har vi sett en tydlig trend i Norden där investerare i allt större utsträckning söker arbeta med färre investeringsförvaltare i djupa partnerskap. Som ett resultat är det avgörande att vi erbjuder flexibla lösningar och utnyttjar ett brett utbud av investeringsexpertis för att anpassa oss till våra kunders investeringsmål. Följaktligen strävar vi efter att diversifiera vår verksamhet ännu mer, behålla vårt fokus på privat kapital samtidigt som vi lägger ännu större tonvikt på fastigheter och fastigheter, tillsammans med att utforska möjligheter på de likvida marknaderna.
– Förra året var ett bra år för Nuveen i Norden och allt tyder på att det här året kommer att bli lika bra, om inte ännu bättre. Tillsammans som ett ambitiöst team har vi byggt en stark grund och fortsätter att se goda möjligheter på marknaden. Vi har för avsikt att fortsätta expandera vår verksamhet och jag skulle inte bli förvånad om vi om fem år var dubbelt så stora i Norden som vi är idag.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Aspelin Ramms fokus efter storförsäljningen i Stockholm

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter lämnar Stockholm och blir därmed helt koncentrerade till Göteborgsområdet. Vd:n Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om varför man väljer att genomföra hotellförsäljningen till Nrep, var man lägger fokus framöver och ger en uppdatering kring status på områden man utvecklar i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige