Image

NREP köper för 280 miljoner

Transaktioner NREP – Nordic Real Estate Partners – har köpt två logistikfastigheter, i Stockholm och Eskilstuna, för 280 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Mars 2013

I Rosersberg, Stockholm, köper NREP en fastighet omfattade 22 500 kvadratmeter, av Kilenkrysset. Fastigheten är uthyrd till Dustin.

Eskilstuna-affären är en sale and leaseback-affär. Boxon säljer sin 11 500 kvadratmeter stora fastighet och har tecknat ett långt hyreskontrakt.

Fastigheten ligger i östra Eskilstuna med direktaccess till motorvägen.

- Vi är nöjda med att kunna lägga till två välbelägna moderna fastigheter till vår Storstockholmsportfölj. Affären placerar NREP i toppen av pan-nordiska ägare av primelogistik med över 500 000 kvadratmeter i Norden, säger Rickard S Dahlberg, investeringschef på NREP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige