Image
Bild: Istock

Northern Horizon köper i Kalmar

Transaktioner Northern Horizon förvärvar äldreboende i ny stadsdel under byggnation i centrala Kalmar.
Publicerad den 2 Juli 2021

Genom Nordic Aged Care Fund – den tredje fonden i Aged Care-serien – har Northern Horizon ingått ett avtal om att förvärva ett nytt, modernt specialbyggt äldreboende i Kalmar för cirka 225 miljoner kronor. Transaktionen är planerad till den 30 juni 2021. Panreal har initierat affären och agerat som rådgivare i transaktionen.

Fastigheten byggdes klart i slutet av 2020. Boendet omfattar cirka 4 300 kvadratmeter med 60 lägenheter uppdelat på sex avdelningar.
– Vi är mycket glada över att kunna meddela vårt förvärv av ett äldreboende i denna nya stadsdel i centrala Kalmar. Hela Sverige har ett ökande behov av moderna äldreboenden och vi har funderat på att investera i Kalmar under en längre tid. Visionen för stadsdelen passar perfekt in i vår investeringsstrategi, så vi är mycket nöjda med att kunna lägga till fastigheten i vår portfölj, säger Jonas Nolin, Investment Director, Northern Horizon Sweden.
– Hållbarhet är en central prioritet i vår investeringsstrategi, och förutom att vara modernt och centralt beläget, uppfyller det nya äldreboendet i Kalmar också de ambitiösa ESG-mål som vi har för fondens tillgångar, säger Riikka Moreau, Fund Manager och ansvarig för Aged Care segmentet hos Northern Horizon.

Äldreboendet drivs av Vardaga (Ambea) enligt ett 15-årigt hyresavtal.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige