Image
Nordstjernan reducerar innehavet ytterligare i NCC.
Nordstjernan reducerar innehavet ytterligare i NCC. Bild: Istock

Nordstjernan reducerar innehavet ytterligare i NCC

Ekonomi/Finansiering Investmentbolaget Nordstjerrnan har sålt drygt sex miljoner aktier i byggbolaget NCC och öppnar för ytterligare försäljningar längre fram. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 6 December 2023

Av de sålda aktierna är 1,4 miljoner A-aktier som stämplats om till B-aktier. Det innebär att Nordstjernan minskar sitt ägande från 9,7 till 3,6 procent av kapitalet, och från 25,3 till 17,9 procent när det kommer till antalet röster.

Aktierna har sålts till priset av 107 kronor per aktie, en rabatt på 7,8 procent jämfört med senaste stängningskursen för B-aktien på tisdagen.

Bland de som köpt aktierna är befintliga ägaren Obos. De har köpt alla de aktier som stämplats om från A- till B-aktier, motsvarande 1,4 procent av kapitalet och 0,7 procent av rösterna i NCC. Obos ägande efteråt uppgår till 8,4 procent av kapitalet och 26,2 procent av aktierna. Nordstjernan sålde för nästan ett år sedan halva av sitt dåvarande ägande i NCC till just Obos.

I och med att Nordstjernans ägande faller under 20 procent, övergår NCC till att bli en finansiell placering istället för en strategisk. Det "innebär att Nordstjernan kan komma att sälja eller stämpla om kvarvarande A-aktier i ett senare skede", skriver bolaget.

Nordstjernan har varit ägare i NCC sedan bildandet 1988 genom en sammanslagning av JCC och ABV.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige