Image
Bild: White

Nio nya butiker på Frölunda Torg

Handel Frölunda Torg fortsätter att växa. På fredag öppnar nio nya butiker i köpcentrumet.
Publicerad den 26 Oktober 2011
Nya Frölunda Torg. Bild: White. Bild: White
Nya Frölunda Torg. Bild: White. Frölunda Torg. Bild: Diligentia. Bild: Diligentia
Frölunda Torg. Bild: Diligentia.

Detaljhandeln i Sverige kämpar i motvind och har enligt HUI i år ökat omsättningen med blygsamma 1,2 procent till och med augusti. Under samma period har Nya Frölunda Torg ökat med hela 15 procent.
– Vi är förstås väldigt nöjda över de fina siffrorna, och då jämför vi ändå med höga fjolårssiffror. Även antalet besökare ökar. Från premiären i slutet av april, till och med september ser vi att ökningen ligger på fyra procent, vilket är klart godkänt, säger David Schongin, centrumchef på Nya Frölunda Torg.
Prognosen för helåret är elva miljoner besökare och 2,3 miljarder kronor i omsättning. Siffror som ska jämföras med 10,6 miljoner besökare och två miljarder kronor i omsättning 2010.
Sedan den stora invigningen har man fortsatt att investera. Den 28 oktober öppnar nio nya butiker.
– Vi tar in ännu fler modebutiker, vilket gör att vi stärker vårt redan starka modeerbjudande ytterligare. Boomerang, Cubus, 7camicie och Saint Tropez är några av de nya modebutikerna. Dessutom flyttar HI-FI Klubben och tidskriftskedjan Press Stop in hos oss, fortsätter David Schongin.
Samtidigt som det är premiär för de nya butikerna öppnar också ett nytt
p-hus med 750 platser. Stundtals har det varit minst sagt svårt att hitta
parkering vid Nya Frölunda Torg. Men det ska det nya p-huset råda bot på.
– Parkeringen har varit en trång sektor sedan invigningen. Dels för att antalet besökare ökar, dels för att delar av parkeringen använts vid byggnationen av det nya p-huset. Men nu har vi gott om gratis parkeringsplatser. Vårt mål är ju att erbjuda Göteborgs bästa
shopping. I det ingår förstås att det ska vara enkelt och bekvämt att parkera för dem som tar bilen, berättar David Schongin.

Frölunda Torgs nya butiker:

7camicie
Boomerang
Cubus
HI-FI Klubben
Lundbergs Handskar & Väskor
Press Stop
Saint Tropez
Ö&B (öppnade 13 okt)
Nille (öppnar 27 okt)

Butiker som får nya lokaler:

Brothers
Sisters
Hår & Sånt
Smycka

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige