Image
Kontorsfastigheten Smultronet 6 på Fleminggatan, Stockholm.
Kontorsfastigheten Smultronet 6 på Fleminggatan, Stockholm. Bild: Nrep

Niam förvärvar kontorsfastighet i centrala Stockholm

Transaktioner Niam har förvärvat kontorsfastigheten Smultronet 6 på Fleminggatan i centrala Stockholm från Union Investment. Fastigheten består av cirka 11 000 kvadratmeter uthyrbar area och var tidigare till största delen uthyrd till HSB som flyttade ut innan sommaren.
Publicerad den 6 December 2023

Niam ska nu utveckla fastigheten till moderna kontorslösningar och bidrar därmed till den fortsatta positiva kontorsutvecklingen på Kungsholmen.
– I det nordiska kontorssegmentet eftersträvar vi förvärv av fastigheter och fastighetsportföljer i de större städerna med närhet till kollektivtrafik i attraktiva mikrolägen. Vidare söker vi fastigheter där det finns eller kan skapas kvalitéer för att möta hyresgästers långsiktiga behov och efterfrågan, som exempelvis miljöcertifierade fastigheter med hög ESG-profil. Därför gläder det mig att kunna presentera Niams senaste förvärv i centrala Stockholm, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam i en kommentar.

– Fastigheten ligger centralt belägen på gångavstånd från Centralstationen med direktanslutning till innerstadsbussar och flera tunnelbanelinjer. Här finns ett väletablerat serviceutbud i närområdet och fastigheten erbjuder ljusa kontorsytor i en smal huskropp med bra takhöjder och en välkomnande entré. Planlösningen möjliggör uthyrning till flera hyresgäster men passar även utmärkt till en större hyresgäst, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige