Image
NCC utser två nya affärsområdeschefer, Niklas Sparw och Helena Hed.
NCC utser två nya affärsområdeschefer, Niklas Sparw och Helena Hed. Bild: Lina Persson, NCC

NCC utser två nya affärsområdeschefer

Bolag Niklas Sparw blir ny chef för affärsområde NCC Building Sweden, han är idag divisionschef inom NCC. Helena Hed blir ny chef för nybildade affärsområde NCC Green Industry Transformation, hon är idag vd för den börsnoterade konsultkoncernen Projektengagemang. Båda tar plats i NCC:s koncernledning.
Publicerad den 7 December 2023

Niklas Sparw har arbetat mer än 25 år inom NCC bland annat som chef för NCC Teknik och Hållbarhet, och är idag divisionschef inom NCC Building Sweden. Han är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola. Han tillträder sin nya roll den 1 februari 2024 då han efterträder Henrik Landelius som, vilket tidigare meddelats, lämnar NCC för en roll utanför företaget.

– Niklas Sparw har lång och bred erfarenhet från flera olika roller inom NCC där han har bevisat att han är en klok och uppskattad ledare som kan skapa förändring och driva lönsamhet. Jag ser fram emot att arbeta närmare med honom i den här nya rollen för att utveckla verksamheten vidare, säger Tomas Carlsson, vd för NCC.

– Jag är trygg med den inriktning vi har i affärsområdet, men också högst medveten om att vår bransch och vår omvärld förändras och det måste vi också göra. Vi har goda förutsättningar att förstärka vår redan starka position, säger Niklas Sparw.

Helena Hed är sedan 2020 vd och koncernchef för konsultkoncernen Projektengagemang. Hon har tidigare arbetat 19 år inom Sweco, bland annat som vd för Sweco Management och regionchef för Sweco Rail och Sweco Environment. Hon har en civilingenjörsexamen inom Samhällsbyggnadsteknik från Luleå Tekniska Universitet. Hon tillträder sin nya roll på NCC senast i juni 2024.

– Jag känner Helena Hed som en kommersiell, driven och engagerande ledare vilket behövs i de stora och komplexa projekt som ska förverkliga den gröna industriella omställningen. Hennes breda erfarenhet i kombination med en personlig förankring och stort engagemang i utvecklingen i norra Sverige borgar för framgång, säger Tomas Carlsson, vd för NCC.

– Jag ser bokstavligen samhällsomvandlingen hända framför mina ögon och känner ett oerhört engagemang för att bidra på ett nytt och mycket handfast sätt. Jag ser fram emot att bygga upp det här nya affärsområdet med NCC:s stora erfarenhet och kompetenta medarbetare i ryggen, säger Helena Hed.

NCC Green Industry Transformation blir ett nytt affärsområde inom NCC under 2024. Där samlas kompetens från hela NCC för att driva stora projekt relaterade till den gröna industriella omställningen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige