Image

NCC säljer i Helsingfors

Transaktioner NCC har sålt två projekt med 92 lägenheter till investmentbolaget ICcecapital i Helsingfors i två olika bolagsaffärer för totalt 210 miljoner kronor.
Publicerad den 22 November 2013

Totalt handlar det om 92 lägenheter i Malmgård, i Helsingfors som NCC bygger och säljer till Icecapital Housing Fund III Kb.

– Vårt goda samarbete med Icecapital fortsätter. Vi har under de senaste fem åren byggt närmare 1 300 bostäder till ett värde av mer än 220 miljoner euro åt Icecapital, säger Juha Korkiamäki, chef för NCC Boende i Finland.

Investerare i Icecapital Housing Fund III är totalt 23 finländska institutioner och investmentbolag. Fastighetskapitalfondens investeringskapacitet är ca 400 miljoner euro och placeringsperioden pågår fram till sommaren 2015.

Det första projektet beräknas färdigställas i november 2014 och det andra i april 2015.
– Affären är en del i NCC:s strategi att utveckla och bygga hyresrätter i egen regi, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för för NCC Housing.

Affären genomförs som en bolagsaffär och som en så kallad forward funding. Det är en finansieringsform som innebär att köpeskillingen betalas löpande från dagen för första tillträdet tills att hela projektet har slutförts. Försäljningens resultat avräknas i fjärde kvartalet i år med en positiv resultatpåverkan i NCC Housing.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige