Image
Olympiaskolan i Helsingborg.
Olympiaskolan i Helsingborg. Bild: NCC

NCC renoverar gymnasieskolor i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC ska i strategisk partnering med Helsingborgs stad utföra omfattande ombyggnadsarbete på de två gymnasieskolorna Olympiaskolan och Tycho Braheskolan i Helsingborg. Först ut är Olympiaskolan där parterna tillsammans planerat och projekterat arbetet samt enats om ett riktpris. Ordervärdet för Olympiaskolan uppgår till drygt 60 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Oktober 2022

– Vi har tidigare genomfört flera skolprojekt tillsammans med NCC, bland annat ett liknande renoveringsarbete på Filbornaskolan, och ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet när det nu är dags att även bygga om Olympiaskolan och Tycho Braheskolan, säger Peter Wetterlöv, projektchef Fastighetsförvaltningen, Helsingborgs stad.

Olympiaskolan är byggd 1929 och Tycho Braheskolan 1947 och tillsammans har de båda skolorna cirka 1 000 elever. NCC:s uppdrag innebär ombyggnad av skolornas värme- och ventilationssystem så att det uppfyller moderna krav, ytskiktsrenovering, nya innertak samt ny el och belysning i samband med detta.

Ombyggnaden av Olympiaskolan har planerats och projekterats av parterna gemensamt och man har enats om ett riktpris. Nu fortsätter arbetet på samma sätt med Tycho Braheskolan. Byggarbetet på Olympiaskolan påbörjas omgående och väntas vara klart under hösten 2023. Lokalerna kommer vara tomma där arbete pågår.

– NCC är en av Sveriges största skolbyggare, vilket märks inte minst i Helsingborg. Vi har också stor erfarenhet av renovering. Det är därför glädjande att vi åter fått förtroendet från Helsingborg stad och ser nu fram emot att tillsammans modernisera ytterligare två gymnasieskolor och förbättra innemiljön för elever och personal på skolorna, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden.

Ordervärdet för Olympiaskolan uppgår till drygt 60 miljoner kronor och orderregistreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige