Image

NCC bygger sjukhus i Eksjö

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag att bygga nya Höglandssjukhuset i Eksjö av Regionfastigheter i Jönköpings län. Ordern uppgår till 625 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Oktober 2015
Den nya sjukhusbyggnaden byggs ihop med det nuvarande Höglandssjukhuset. Bild: NCC
Den nya sjukhusbyggnaden byggs ihop med det nuvarande Höglandssjukhuset.

Utbyggnaden innebär att Eksjö får nio nya operationssalar, intensivvårdsavdelning, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning samt ortopedisk mottagning och vårdavdelning.

– Den nya byggnaden bidrar till ökad patientsäkerhet med minskad smittspridning. Arbetsmiljön blir bättre och byggnaden kommer att kunna möta vårdens framtida krav och ger också möjlighet till effektivare arbetssätt och ökad produktion, säger Tomas Calmviken, fastighetschef på Regionfastigheter.

Den nya sjukhusbyggnaden om totalt sju våningar byggs ihop med det nuvarande Höglandssjukhuset via en ljusgård. Höglandssjukhuset blir med den nya huskroppen nästan 30 000 kvadratmeter större och får nya lokaler för vård, service, administration och även utbildningslokaler.

– Vi är glada över att få förtroendet att bygga detta sjukhus i Eksjö. Vi hoppas att vår mångåriga erfarenhet av att bygga sjukhus runt om i Sverige ska komma väl till pass för att möta de olika på speciella krav och förväntningar som patienterna, de anställda och landstingen har på Höglandssjukhuset, säger Svante Hagman, chef för NCC Construction Sweden.

Projektet startar med markarbeten i februari 2016 och beräknas vara färdigställt i maj 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige