Image
NCC bygger simhall i danska Vrå.
NCC bygger simhall i danska Vrå. Bild: Kjaer Richter

NCC bygger simhall i danska Vrå

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Idrottscenter Vendsyssel att bygga en simhall på norra Jylland i Danmark. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.
Publicerad den 30 September 2023

Simhallen byggs i anslutning till idrottscenter Vendsyssel och Vrå skola. Hallen får en 25-meters bassäng med åtta banor, en bassäng avsedd för lek med vattenrutschbana samt en hälsoavdelning.
– Vi har fått ett fantastiskt stöd för projektet när vi nu bygger en av Nordjyllands modernaste simhallar. Vi ser fram emot samarbetet med NCC och de andra inblandade, säger, Alex Rasmussen, direktör Idrottscenter Vendsyssel.

Materialvalet med limträkonstruktion, plåt, sten och glas baseras på beprövade lösningar som säkerställer lång hållbarhet med minimalt underhåll samtidigt som det tillför ett arkitektoniskt, miljömässigt och estetiskt värde.
– Att bygga en simhall ställer stora krav i alla delar av byggprocessen, då konstruktionen och belastningen på materialet i den här typen av miljö är mycket krävande. Det ställer tydliga krav på vår yrkeskompetens och kunskap om de kritiska delarna av byggnationen. Vi är glada över uppdraget, säger Jakob Søe Lundgaard, områdesdirektör inom NCC Building Nordics.

Arbetet påbörjas i mars 2024 och simhallen beräknas vara färdigställd våren 2026.

Ordervärdet om cirka 190 miljoner kronor registreras i tredje kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige