Image

NAI Svefa avslutar HSB-uppdrag i Norrköping

Transaktioner HSB Östergötland har sedan slutet av 2010 renodlat sitt fastighetsbestånd och sålt fastigheter för 300 miljoner kronor. I den senaste affären såldes elva fastigheter i Motala, och i och med den affären är renodlingen genomförd. - Vårt uppdrag är avslutat, säger John Kärrberg på NAI Svefa, som har varit HSB:s rådgivare i försäljningsprocessen.
Publicerad den 15 Mars 2012

I den senaste affären sålde HSB Östergötland elva mindre bostadsfastigheter till Magnus Ericsson Fastigheter för cirka 25 miljoner kronor.

Tidigare har HSB sålt i Askersund, Hallsberg, Kumla och Linköping.

- De fastigheter som HSB nu har sålt har varit små enheter som inte varit kostnadseffektiva för en så stor förvaltare som HSB, och fastigheter med annat innehåll än bostäder, som vård och en ren kommersiell fastighet i Linköping, säger John Kärrberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige