Image

Något lägre totalavkastning i den noterade sektorn

Sverige Enligt en färsk IPD-rapport är totalavkastningen på fastigheterna i den noterade sektorn något lägre andra kvartalet 2013 jämfört med motsvarande kvartal förra året.
Publicerad den 28 Augusti 2013

Totalavkastningen på de underliggande fastigheterna uppgick till 1,8 procent i det andra kvartalet och 7,0 procent för den senaste tolvmånadersperioden till och med juni. Det är något lägre än de 2,1 procent för andra kvartalet 2012 samt de 8,4 procent för motsvarande tolvmånadersperiod, enligt IPD:s rapport Sweden Quartely Listed Property Market Monitor.

- Värdestegringen är lägre men totalavkastningen är fortfarande attraktiv. Även om
obligationsräntor har stigit markant på sistone så fortsätter fastigheter att erbjuda en tilltalande spread, vilket tillsammans med sektorns stabila direktavkastning kommer att fortsätta att attrahera capital, säger Erik Nyman, Vice President & Head of Nordic Business Development, IPD.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige