Image

Näckström och Aleris satsar i Botkyrka

Transaktioner Peab och vård- och omsorgsföretaget Aleris har tecknat avtal gällande försäljning av mark för ett vårdboende i Riksten Friluftsstad som utvecklas av Peab i Botkyrka kommun. Affären görs mellan Peabs dotterbolag Rikstens Friluftsstad AB och Aleris systerbolag Näckström Fastigheter.
Publicerad den 6 Augusti 2014

Äldreboendet omfattar 54 platser och byggstart beräknas ske under hösten 2014.

- Det är mycket glädjande att Aleris och Näckström Fastigheter väljer att etablera sig i Rikstens Friluftsstad. Det kommer att bli ett bra tillskott till området och göra det ännu mera komplett. Nu finns här det mesta från dagis till äldreboende. Riksten blir ett boende för hela livet, säger Stefan Liljebris, regionchef på Peab Fastighetsutveckling.

- Sverige står inför en situation med allt fler äldre. Genom att skapa moderna och hemlika boenden med innehåll och lösningar som ger de äldre stimulans vill Aleris bidra till att människor får en bra och trygg ålderdom, säger Peter Ceder, etableringsansvarig på Aleris.

Aleris erbjuder tjänster inom sjukvård, äldreomsorg och psykisk hälsa och har cirka 7 500 medarbetare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige