Image

Mikael Lundström ny vd för Akademiska Hus

KARRIÄR Styrelsen för Akademiska Hus har utsett Mikael Lundström till ny vd och koncernchef. Han efterträder Thomas Norell den 1 januari 2009, då Norell går i pension.
Publicerad den 28 Juli 2008

Mikael Lundström är sedan 2005 regiondirektör för Akademiska Hus Syd.

- Mikael Lundström har ett gediget kunnande från fastighetsbranschen och känner Akademiska Hus kunders höga krav och specifika behov väl. Efter en omfattande urvalsprocess stod han som den klart bäst lämpade kandidaten att leda koncernen i dess viktiga uppdrag att erbjuda utbildnings- och forskningslokaler för universitet och högskolor, säger Eva-Britt Gustafsson, styrelseordförande för Akademiska Hus.

- Jag är mycket glad och stolt över att få ta över som vd för Akademiska Hus. Koncernen har en ledande roll i att utveckla kreativa miljöer för landets universitet och högskolor. Lokaler och campusområden är en allt viktigare strategisk resurs för lärosätenas långsiktiga utveckling och konkurrenskraft. Våra kunders krav och förväntningar gör att vi kontinuerligt måste vässa vårt erbjudande, stärka konkurrenskraften och bli effektivare. Den spännande utvecklingen ska jag driva vidare, säger Mikael Lundström.

Mikael Lundström har tidigare bland annat varit vice vd på Jones Lang LaSalle AB. Mikael är civilingenjör från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Han är 47 år, gift och har två barn. Hans placeringsort blir Akademiska Hus koncernkontor i Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige