Image

Måttlig ökning av konkurserna

Sverige Företagskonkurserna ökade med måttliga 1 procent i maj månad. Transportindustrin och partihandeln har det fortsatt kämpigt, medan konkurserna faktiskt har minskat något bland de privata tjänsteföretagen.
Publicerad den 5 Juni 2012
Bild: UC

Antalet företagskonkurser ökade med 1 procent under maj. Totalt gick 640 företag i konkurs, att jämföra med 636 stycken samma månad föregående år.

– Blandade signaler är det som karaktäriserar svenskt näringsliv för tillfället. Vissa branscher har signalerat tuffa tider medan andra rapporter visar att svensk ekonomi har utvecklats oväntat starkt under årets första kvartal. Utöver detta har vi osäkerheten om hur ekonomin i Europa och resten av världen utvecklar sig framöver, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

De flesta branscher drabbas nu av fler konkurser än föregående år. I synnerhet gäller det för transportindustrin och partihandeln, där antalet konkurser hittills i år har ökat med 30 respektive 21 procent. Även inom byggindustrin och detaljhandeln har man det kämpigt.

– Inom handeln har inte minst klädbutiker under en längre tid haft problem med tillväxten, men hela handelssektorn kämpar i motvind just nu, säger Roland Sigbladh.

Mot strömmen går de privata tjänsteföretagen, där konkurserna har minskat med tre procent hittills i år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Så räntekänsliga är bolagen

Lista 25 punkter ner. Så inledde Riksbanken sin första sänkning av styrräntan på åtta år. Med det senaste räntebeskedet för ögonen så har Fastighetssverige tagit en närmare titt på bolagens räntetäckningsgrad för att ta reda på hur räntekänsliga de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige