Image

Magnolia säljer 345 hyresrätter i Helsingborg

Transaktioner Magnolia Bostad ingår marköverlåtelseavtal med Helsingborgs kommun gällande Antikvarien 1 och Arkeologen 1 i Maria station. Samtidigt tecknar bolaget avtal med SPP Fastigheter om försäljning av de 345 hyresrätter som ska utvecklas på fastigheterna. Affären avser ett totalt fastighetsvärde vid färdigställande om cirka 550 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Mars 2016

Magnolia Bostad vann 2015 en markanvisningstävling avseende fastigheterna, som utgör en del i utvecklingen av Maria stationsområde, och ingick då ett markanvisningsavtal med kommunen. Magnolia Bostad utvecklar projektet i sin helhet och bostäderna kommer att certifieras enligt miljömärkningen Svanen.

Veidekke Entreprenad AB kommer bygga bostäderna med beräknad byggstart hösten 2016.
Marköverlåtelseavtalet förväntas vinna laga kraft inom cirka fyra veckor, och är en förutsättning för affären med SPP Fastigheter

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige