Image

Lokal aktör köper galleria i Örnsköldsvik

Transaktioner Nordek köper Oskargallerian i Örnsköldsvik av Baring (tidigare Cornerstone).
Publicerad den 7 December 2016

Oskargallerian är Örnsköldsviks största centralt belägna galleria. Fastigheten omfattar cirka 8 200 kvadratmeter och rymmer hyresgäster som H&M, Stadium, MQ och Dressman.

Barings säljer fastigheten genom sin fond Nordic Retail Fund.

- Vi väljer att sälja Oskargallerian då vår fond ska fokusera på ett färre antal stora köpcentrum och vi är glada över att sälja fastigheten till en stark lokal köpare som Nordek, säger Martin Kjellström, chef för transaktioner på Barings Real Estate.

Catella och Real Advokatbyrå har agerat rådgivare till säljaren.

- Vi är glada att vi fick förtroendet att rådge Barings i samband med avyttringen av Oskargallerian till den lokala investeraren Nordek, säger Robert Fonovich, ansvarig för Catellas svenska Corporate Finance.

Nordeks fastighetsbolag äger och förvaltar kommersiella lokaler och cirka 1 000 bostäder i Örnsköldsvik med omnejd med en total uthyrningsbar yta om cirka 130 000 kvadratmeter.

- Med köpet av Oskargallerian förstärker vi vår fastighetsportfölj med en välskött och intressant fastighet. Fastigheten håller en hög standard och innehåller en bra mix av hyresgäster i Örnsköldsviks bästa läge, säger Martin Gidlund, fastighetsansvarig på Nordek.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige