Image
Örnsköldsviks kommun återtar fastighet från Nischer Properties.

Örnsköldsviks kommun återtar fastighet från Nischer Properties

Bolag Kommunfullmäktige i Örnsköldsvik har beslutat att återta fastigheten Örnsköldsvik Hörnett 3:72 från Nischer Properties, som förvärvade fastigheten från kommunen den 1 augusti 2022 för 8,26 miljoner kronor.


Point Properties säljer dubbelt till Hedern Fastigheter

Transaktioner Fastator/Point Properties avyttrar två fastigheter i Timrå och Örnsköldsvik till Hedern Fastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet är 165 miljoner kronor. Tillträde sker 20 november 2023. Affären är inte villkorad av finansiering.


Visualisering av hur kultur- och evenemangscentrum i Örnsköldsvik ska se ut.

Tengbom och Urban Minds tar fram vision för kulturcentrum i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur Tengbom har tillsammans med Urban Minds tagit fram en vision för det nya kultur- och evenemangscentrum som Örnsköldsviks kommun planerar att etablera. Konceptet innefattar hotell, scener, evenemangslokaler, musikproduktion och kulturskola.


Biltema etablerar nytt varuhus i Örnsköldsvik.

Biltema etablerar nytt varuhus i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur Biltema etablerar sig i Örnsköldsvik med ett nytt varuhus på 7 300 kvadratmeter inklusive Biltema Café.


Örnsköldsvik blir hem åt Croisettes nya kontor.

Första kontoret i Norrland för Croisette

Bolag I maj öppnar Croisette Real Estate Partner mäklarkontor i Örnsköldsvik. Det blir företagets första etablering i Norrland.


Ilija Batljan.

SBB tecknar 15-årigt hyresavtal för ett nytt polishus i Örnsköldsvik

Uthyrning Den 9 september 2021 tecknade SBB ett 15-årigt hyresavtal med Polisen, gällande det nya polishuset i Örnsköldsvik.


Sverker Källgården, vd för Cibus.

Cibus köper Ica-fastigheter

Transaktioner Cibus undertecknat två förvärv om totalt fyra fastigheter i Sverige för 4,5 miljoner euro, cirka 46 miljoner kronor. Tre av dem förvärvas från Ica Fastigheter i en "sale and lease back" transaktion och en från privat fastighetsägare. Tillträde sker den 1 juni 2021 för samtliga fastigheter.


Magnus Åkesson, vd för Point Properties. Bolaget fokuserar på att återskapa levande och attraktiva stadskärnor.

Point Properties har hyrt ut 4 000 kvadratmeter sedan årsskiftet

Uthyrning Fastators innehavsbolag Point Properties koncept för att återskapa levande stadskärnor får allt större genomslag. Sedan årsskiftet har Point Properties tecknat nya hyresavtal med nya hyresgäster om nära 4 000 kvadratmeter. Av dessa är 24 procent inom restaurang och 60 procent inom dagligvaror med en genomsnittlig hyreskontraktslängd om sju år.


Point Properties hyr ut i Örnsköldsvik.

Point Properties hyr ut till Coop i Örnsköldsvik

Uthyrning Point Properties har tecknat hyreskontrakt som initialt löper på sju år med Coop Nord för ny livsmedelsbutik i Galleria Magasinet i Örnsköldsvik.


NCC bygger bostadsrätter i Örnsköldsvik.

NCC bygger 51 bostadsrätter i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av fastighetsbolaget Indulogg AB bygga ett 14 våningar högt hus med 51 bostadsrätter på Framnäsudden i Örnsköldsvik. Uppdraget är en totalentreprenad och har ett ordervärde på 100 miljoner kronor.


Jens Engwalls Nyfosa köper i Örsnköldsvik.

Nyfosa köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Nyfosa har köpt en kontorsfastighet i Örnsköldsvik till ett värde om cirka 65 miljoner kronor och kompletterar därmed befintligt bestånd i området med stabila kassaflöden.


Annika Ekström.

SBB utvecklar nytt polishus i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur SBB har, via sitt dotterbolag Hemfosa Projektutveckling AB, tecknat ett projekteringsavtal med Polismyndigheten i syfte att uppföra ett nytt polishus i centrala Örnsköldsvik, på markanvisning från Örnsköldsviks Kommun. Den totala ytan är cirka 7 500 kvadratmeter effektiva lokaler.


House Be köper lokal aktör i Örnsköldsvik

Bolag House Be köper lokal aktör i Örnsköldsvik samtidigt kliver Nordiska Centrumhus in som ny delägare i House Be.


Tomas Beck, Nordenchef på Cromwell Property Group

Cromwell hyr ut i Örnsköldsvik

Uthyrning Cromwell Property Group har tecknat två nya hyresavtal i Galleria Magasinet i Örnsköldsvik, som förvaltas av Cromwell och ägs tillsammans med en partner.


Svenska Handelsfastigheter tecknar åtta avtal med Rusta.

Svenska Handelsfastigheter tecknar åtta avtal med Rusta

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat åtta nya hyresavtal på vardera tio år med detaljhandelskedjan Rusta. Avtalen avser handelsplatser i Växjö, Skövde, Katrineholm, Mora, Falun, Bollnäs, Hudiksvall och Örnsköldsvik. Avtalen omfattar totalt knappt 16 500 kvadratmeter handelsyta.


Svenska Handelsfastigheter utökar och expanderar

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter ökar sin uthyrningsbara area med ytterligare drygt 14 000 kvadratmeter genom tre separata förvärv i Kristianstad, Örnsköldsvik och Kristinehamn.


Amasten planerar 70 lägenheter i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur Amasten har för avsikt att bygga 70 lägenheter – Riki-hus – i centrala Örnsköldsvik. Planen är att lägenheterna ska stå klara till våren 2020.


Hedern Fastigheter köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Hedern Fastigheter köper fyra fastigheter i centrala Örnsköldsvik av Backmans Fastighets- & Företagsutveckling. Efter köpet bildas ett JV mellan de båda bolagen.


Hemfosa miljardköper

Transaktioner Hemfosa spänner bågen rejält och köper en fastighetsportfölj i Örnsköldsvik för 858 miljoner kronor – samtidigt som man köper en fastighet i Uppsala för 145 miljoner kronor. Köpen är avsedda att stärka Hemfosas ställning både i geografiskt intressanta lägen och inom sektorn samhällsfastigheter.


Espresso House öppnar i Örnsköldsvik

Uthyrning Espresso House hyr 300 kvadratmeter vid Stora torget för att öppna sitt första kaffe i Örnsköldsvik.