Image

Lidl öppnar hos Svenska Handelsfastigheter i Västerås

Uthyrning Lidl har tecknat ett tioårigt avtal om knappt 2 000 kvadratmeter hos Svenska Handelsfastigheter vid Erikslunds handelsområde i Västerås. Svenska Handelsfastigheter hyr även ut 600 kvadratmeter till Elon i Gävle.
Publicerad den 12 Februari 2018
Lidls nya butik i Västerås. Bild: Roof Arkitekter
Lidls nya butik i Västerås.

Svenska Handelsfastigheter kommer i samarbete med Lidl att genomföra hyresgästanpassningar under våren och inflyttning beräknas till tredje kvartalet 2018.

— Vi är glada och stolta över att teckna vårt första hyresavtal med Lidl. Butikskedjans etablering i Erikslund kommer bidra till att stärka hela handelsområdet. Med hyresavtalet lägger Svenska Handelsfastigheter grunden till ett som vi hoppas, långsiktigt och nära samarbete med Lidl som befinner sig i en intressant och expansiv fas, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

Butikslokalen kommer bli granne med bland annat Ica Maxi och Systembolaget.
— Etableringen är i enlighet med vår långsiktiga strategi. Lidl har som mål att utöka till 200 butiker till och med 2020 och butiken i Västerås blir ett välkommet tillskott i expansionen. Vi letar kontinuerligt efter nya spännande lägen, säger Johan Vennerström, fastighetschef region mitt och norr på Lidl Sverige.

Sammantaget finns cirka 160 butiker och 200 000 kvadratmeter handelsyta i Erikslund, som ligger i västra Västerås. Handelsområdet har cirka tio miljoner besökare årligen och valdes så sent som 2015, för tredje året i rad, till Årets handelsområde av kunderna.

Svenska Handelsfastigheter hyr även ut 600 kvadratmeter till Elon – med planerad inflyttning i vår - i handelsområdet Hemlingby i Gävle.

— Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Elon till vår fastighet vid Hemlingby. Elon blir ett bra tillskott till utbudet vid handelsplatsen och vi kommer att genomföra hyresgästanpassningar inför att Elon flyttar in senare i vår, säger Knud Lauridsen, kommersiell förvaltare Region Norr vid Svenska Handelsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige