Image

Ledningsförändringar i Skanska

KARRIÄR Som ett resultat av förändringar i koncernledningen utser Skanska tre nya affärsenhetschefer. Petter Eiken blir ny vd för Skanska Norge, Krzysztof Andrulewicz blir ny vd för Skanska Polen och Mike Putnam blir ny vd för Skanska UK. Förändringarna genomförs den 1 oktober
Publicerad den 11 September 2009

– Samtliga är erfarna chefer med utmärkta ledaregenskaper och som visat framgångsrika resultat i Skanska. Utnämningarna visar att fokus på att utveckla våra medarbetare i Skanska ger resultat, och idag har vi en mycket god bas av talanger för framtiden och har därmed möjlighet att i stor utsträckning rekrytera internt, säger Johan Karlström, Skanskas vd och koncernchef.

Petter Eiken var vd för Skanska Norge 2001-2004 och blev sedan vice vd i Skanska och medlem av koncernledningen. Han tog över som tillförordnad vd för Skanska Norge i juni när Geir Aarstad bestämde sig för att lämna sin post för ett nytt jobb utanför Skanska.

Krzysztof Andrulewicz har lång erfarenhet i Skanska och har de senaste fyra åren varit vice vd i Skanska Polen med ansvar för husbyggnadsverksamheten. Bland mycket annat är han välkänd i Skanska för sitt stora fokus på kundrelationer.

Mike Putnam är vice vd i Skanska UK och har genom åren varit ansvarig för anläggningsverksamheten så väl som för husbyggnad. Han har uppvisat goda resultat och har ett starkt fokus på att driva arbetsmiljöarbetet.

– Petter har gjort ett mycket bra jobb i SET och jag är övertygad om att han kommer att ha en viktig roll i utvecklingen av Skanska Norge framöver. Krzysztof och Mike har lång erfarenhet i Skanska och jag vet att de båda har vad som krävs för att i sina nya roller ytterligare stärka Skanskas position på sina respektive hemmamarknader, säger Johan Karlström.

– Jag är också glad att se att förändringen av Skanska UK har startat på ett framgångsrikt sätt. Detta arbete kommer att fortsätta, både vad gäller att förbättra lönsamheten men också att införa ett gemensamt sätt att arbeta i affärsenheten.

Dessutom utser man två nya medlemmar i Skanskas koncernledning. Mats Williamson, i dag vd för Skanska UK och Roman Wieczorek, idag vd för Skanska Polen.

- De här förändringarna är ett naturligt steg i att förbereda SET att ta Skanska till nya nivåer. De kommande åren innehåller flera betydande utmaningar, bland annat att hantera den tuffa marknadssituationen och att fortsätta utveckla Skanskas strategi, säger Johan Karlström, Skanskas vd och koncernchef.

Han fortsätter:

– Mats och Roman för båda med sig viktig kunskap och erfarenhet till SET, från våra viktiga marknader i Sverige, Central- och Östeuropa och från Storbritannien. De har visat väldigt goda resultat i Skanska och är exempel på ett utmärkt ledarskap.

Ansvarsområden i Skanskas koncernledning:
* Johan Karlström, vd och koncernchef, och i koncernledningen ansvarig för Legal Affairs, Risk Management och Human Resources.
* Hans Biörck, vice vd och ekonomi- och finansdirektör, ansvarig för Financial Services, Controlling, Corporate Finance, Reporting och Internal Audit.
* Tor Krusell, vice vd, ansvarig för Skanska Bostadsutveckling Norden och IT.
* Claes Larsson, vice vd, ansvarig för Skanska Norge, Skanska Finland, Skanska Sverige, Skanska Kommersiell Utveckling Norden och Skanska Kommersiell Utveckling Europa.
* Karin Lepasoon, vice vd, ansvarig för Communications, Investor Relations och för Knowledge Sharing.
* Mike McNally, vice vd, ansvarig för Skanska USA Building, Skanska USA Civil och Skanska Latinamerika.
* Roman Wieczorek, vice vd, ansvarig för Skanska Tjeckien och Skanska Polen.
* Mats Williamson, vice vd, ansvarig för Skanska Infrastructure Development, Skanska UK och för Sustainability.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige