Image

Landmärke med ägarlägenheter

BYGG Blocket Förvaltning AB vill bygga Hässleholms i särklass högsta hus. Det minst 14 våningar höga landmärket ska innehålla 39-52 bostäder – med ägarlägenheter.
Publicerad den 8 Januari 2009

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett byggnadsnämnden i uppdrag att göra en planändring som möjliggör att huset byggs och att dessutom se över helheten i stadens bebyggelse väster om järnvägen.

- Det här kan bli ett lyft för Hässleholm och ett landmärke i stan. Satsningen signalerar framtidstro och optimism. Samtidigt är det helt rätt tid att bygga nu när vi går in i en lågkonjunktur, säger kommunalrådet Bo-Anders Thornberg (m).

- Höghuset kan bli ett spännande inslag i stadsbilden. Vi får en förtätning av Hässleholms stad och även ett viktigt tillskott av centralt placerade bostäder, säger kommunalrådet Lars-Göran Wiberg (c).

Huset ska byggas i kvarteret Rusthållaren 3 och 4, söder om Norra station, och kommer att synas tydligt bland annat från Grönängsplan. Det blir minst 14 våningar högt och rymmer 39-52 lägenheter på 80-110 kvadratmeter vardera.

- Lägenheterna blir ägarlägenheter med mycket hög standard som kan jämföras med villaboende. I botten planeras parkeringsgarage och hela översta våningsplanet är avsett för en restaurang, konferenslokal eller liknande med utsikt över staden, säger Åke Johansson, vd på Blocket Förvaltning AB i Hässleholm.
Projektering och byggstart sker 2009-2010. Huset beräknas vara inflyttningsklart 2012.

Kommunstyrelsens arbetsutskott och byggnadsnämndens ordförande ser mycket positivt på Blocket Förvaltnings ambitioner. Förslaget stöds även av oppositionsrådet:
- Det är positivt att en privat fastighetsägaretar initiativ till en attraktiv och spännande byggnation i Hässleholm. Byggnationen av ett höghus väster om järnvägen är nästa steg i utvecklingen av Hässleholm som knutpunkt och mötesplats. Det är en satsning på tillväxt och utveckling som gör Hässleholm ytterligare intressant, säger oppositionsrådet Tommy Nilsson (s).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige