Image

Kungsledens dotterbolag varslar

PERSONAL Kungsledens dotterbolag Flexator varslar 25 anställda om uppsägning vid anläggningen i Anneberg utanför Nässjö. I fabriken bedrivs tillverkning av modulbyggda verksamhetslokaler till offentlig sektor och näringsliv.
Publicerad den 16 Januari 2009

Varslet är en direkt konsekvens av det rådande konjunkturläget. Förhandlingar med fackliga organisationer kommer att inledas snarast möjligt.

- Det är oerhört tråkigt att behöva lämna detta besked efter att under några år kunnat utöka personalstyrkan och investera i anläggningar. Personalen har gjort ett mycket bra jobb under denna tid. Åtgärden är dock nödvändig för att säkerställa Flexators framtid och överlevnad, säger Ola Adolfsson, vd för Flexator.

På Flexator i Anneberg arbetar i dagsläget 140 personer. Orsaken till nerdragningen är en minskad orderingång. Flexator i Anneberg har haft ett par goda år med hög orderingång. Denna åtgärd innebär att företaget anpassar verksamheten inför nuvarande marknadssituation.

- I dagsläget kan vi inte se några tecken på en stabilare marknad, så ytterligare varsel kan inte uteslutas, säger Ola Adolfsson.

Flexator AB ingår i Nordic Modular, som är en division i Kungsleden AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige